PTFE-SLANGEN (polytetrafluorethyleen) worden vaak gebruikt in de voedingsindustrie. Door hun fysieke eigenschappen houden ze geen vocht of vuilresten vast. Het is chemisch stabiel en kan vaak gebruikt worden, in een omgeving waar zich corrosieve chemicaliën bevinden.
Eigenschappen:
• Hoge temperatuurbestendigheid (+ 250°C)
• Zeer lage wrijvingscoëfficiënt
• Goedgekeurd voor contact met voedsel volgens :
- FDA (Food and Drugs Administration) van 21 CFR 177.1550.
- EU-verordening nr. 10/2011 van 14 januari 2011
- EU-verordening nr. 2020/1245 van 2 september 2020
- EG-Verordening 1935/2004 artikel 3
- EG-verordening 2023/2006 van 22 december 2006
De slangen zijn getest op verschillende voedselsoorten. Gebruikte simulanten A, B, C, D1, D2. Testconditie OM6 (4 uur bij 100°C)
• Uitstekende chemische bestendigheid
• Brandwerendheid volgens UL94 V-0
• Siliconenvrij